OM MIG

Jag som står bakom Hansson Produktion heter Malin Hansson och är en erfaren formgivare och redaktör. Innan jag startade Hansson Produktion 2013 var jag anställd på reklambyråer och förlag. Jag pluggade grafisk form, kreativt skrivande, kommunikationsvetenskap, interaktionsdesign och förlagskunskap. Idag är jag bäst på trycksaker och böcker, men lika grym på projektledning (som redaktör för fackböcker eller som ansvarig för grafiska profiler eller katalogproduktioner) som på punktinsatser (som t.ex. illustration, manusredigering, korrekturläsning, sättning eller omslagsformgivning).

Vad är det jag gör då?

Som förläggare, bokprojektledare eller frilansredaktör ansvarar jag ofta för hela produktionsprocessen. Jag har kontakt med författare, förlag och andra underleverantörer (som faktagranskare, formgivare, översättare och korrekturläsare). Jag skriver sälj- och baksidestexter, språkgranskar och redigerar råmanus. Jag slutgodkänner slutmanus, form och producerar och lämnar tryckfiler. Ibland ansvarar jag också för e-boksproduktion, bistår med tryckteknisk konsultation eller upphandlar tryck. Givetvis gör jag också »bara« språkgranskningar, korrekturläsningar och lektörsläsningar.

Som bokformgivare tar jag fram omslag och layoutar inlagor, gärna med hjälp av lekfulla vektorillustrationer. Jag sätter romaner och allmänlitteratur enligt förlagsmallar eller unika önskemål. Som grafisk formgivare skapar jag t.ex. logotyper, hela grafiska profiler (ibland med tillhörande manualer) och faktiskt alla sorters små och stora trycksaker – som broschyrer, foldrar, affischer eller kataloger.

Jag har stor kompetens men litet ego. Min drivkraft är alltid, oavsett kund eller projekt, att visualisera idéer och lösa problem – på ett personligt, roligt, kvalitetssäkrat och hållbart sätt.

När jag inte jobbar umgås jag med mina ungar eller dricker vin med någon vän. Jag läser så många böcker jag hinner och tycker om att få människor att skratta och må bra.

malin@hanssonproduktion.se